Κοντινό πλάνο των χεριών μιας γυναίκας

Έλεγχος των μολύνσεων για εγκαταστάσεις μακροχρόνιας περίθαλψης

Σε εγκαταστάσεις μακροχρόνιας περίθαλψης, είναι σημαντικό να περιοριστεί η μετάδοση μολύνσεων. Στα παρακάτω άρθρα μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα σχετικά με τον τρόπο αναγνώρισης και αποφυγής καταστάσεων κινδύνου.
 
Γνωρίζουμε ότι οι ηλικιωμένοι, οι χρόνιοι ασθενείς και ορισμένες ομάδες κινδύνου είναι πιο ευαίσθητοι και αναρρώνουν πιο αργά από μολύνσεις. Στις ηλικιωμένες ομάδες, το ανοσοποιητικό σύστημα μπορεί να αποδυναμωθεί και ο κίνδυνος επιπλοκών και επακόλουθων ασθενειών αυξάνεται. Όταν οι άνθρωποι ζουν κοντά ο ένας στον άλλο και περνούν χρόνο μαζί σε κοινόχρηστους χώρους, κάτι που συμβαίνει συχνά σε ένα γηροκομείο, ο κίνδυνος μετάδοσης είναι υψηλός. 
 
Δεδομένου ότι είναι ευκολότερο να εξαπλωθούν μολύνσεις από άτομο σε άτομο σε περιβάλλοντα μακροχρόνιας περίθαλψης, είναι πολύ σημαντικό να εντοπιστούν οι καταστάσεις όπου υπάρχει κίνδυνος διασταυρούμενης μόλυνσης. Αναγνωρίζοντας τις καταστάσεις κινδύνου, μπορούμε να διαχειριστούμε και να εφαρμόσουμε στρατηγικές για καλή υγιεινή των χεριών ώστε να μειωθεί ο κίνδυνος μόλυνσης. Σε μια εγκατάσταση μακροχρόνιας περίθαλψης, υπάρχουν πολλές ομάδες-στόχοι που πρέπει να ενημερωθούν σχετικά με τον τρόπο εφαρμογής καλής υγιεινής των χεριών. Οι κάτοικοι, οι επαγγελματίες χώρων υγείας και οι επισκέπτες έχουν όλοι έναν ρόλο να διαδραματίσουν στη διατήρηση της ασφάλειας σε εγκαταστάσεις μακροχρόνιας περίθαλψης. 
 

4Moments_WHO_800x500.jpg  


Έλεγχος μολύνσεων για εγκαταστάσεις μακροχρόνιας περίθαλψης - 4 στιγμές για υγιεινή των χεριών του ΠΟΥ 

Οι μολύνσεις σε κατοίκους σε εγκαταστάσεις μακροχρόνιας περίθαλψης είναι συχνές, δαπανηρές και σχετίζονται με σημαντικά ποσοστά θνησιμότητας. Ειδικά, στη φροντίδα ηλικιωμένων, η μετάδοση μολύνσεων προκαλεί πολλά προβλήματα. Πολλοί κάτοικοι, λόγω της ανοσολογικής δυσλειτουργίας και άλλων περιορισμών που σχετίζονται με τη γήρανση, είναι ιδιαίτερα ευάλωτοι. 
 
Στη μακροχρόνια περίθαλψη, ο κίνδυνος μετάδοσης μολύνσεων ή μικροοργανισμών είναι επίσης υψηλός. Αυτό οφείλεται σε διάφορους λόγους, ένας από αυτούς είναι το ανοιχτό περιβάλλον με πολλά σημεία επαφής μεταξύ των φροντιστών, των επισκεπτών και των κατοίκων. Αυτό σημαίνει ότι οι προφυλάξεις που λαμβάνονται στα γηροκομεία συχνά εξαρτώνται σε μεγάλο βαθμό από μεμονωμένες πρωτοβουλίες και τεχνογνωσία μεταξύ του προσωπικού.
 
Για να αποφύγετε ζημιές, τόσο σωματικές όσο και οικονομικές, που μπορεί να προκαλέσει η μετάδοση μολύνσεων στην εγκατάστασή σας μακροχρόνιας περίθαλψης, είναι σημαντικό να περιορίσετε την εξάπλωση. Η ορθή υγιεινή των χεριών είναι το πιο σημαντικό βήμα για την πρόληψη μολύνσεων στη μακροχρόνια περίθαλψη. Ο ΠΟΥ έχει δημιουργήσει έναν τρόπο εφαρμογής των 4 στιγμών για υγιεινή των χεριών για την περίθαλψη σε γηροκομεία: Πλύντε τα χέρια σας, 1) πριν αγγίξετε έναν κάτοικο, 2) αμέσως πριν τη πραγματοποίηση μια καθαρής/ασηπτικής διαδικασίας, 3) αμέσως μετά από μια διαδικασία που περιλαμβάνει κίνδυνο έκθεσης σε σωματικά υγρά και, 4) μετά από επαφή με κάτοικο ή όταν η επαφή διακόπτεται.
 
Εκπαιδεύοντας τους επισκέπτες και το προσωπικό, καθώς και καθιστώντας το σαπούνι και το νερό ή τα αντισηπτικά πιο προσβάσιμα, βοηθάτε στη διασφάλιση καλής υγιεινής των χεριών και, συνεπώς, μειώνετε τον κίνδυνο εξάπλωσης μολύνσεων στην εγκατάσταση μακροχρόνιας περίθαλψης. 
 
Γνωρίζουμε ότι η φροντίδα των ηλικιωμένων σημαίνει ότι φροντίζετε επίσης την ευεξία τους και δίνετε προσοχή στις συγκεκριμένες ανάγκες τους όσον αφορά την περιποίηση επιδερμίδας. Ακόμα κι αν τα προϊόντα αντισηπτικών είναι αποτελεσματικά, η διαθεσιμότητα απαλών σαπουνιών, κρεμών χεριών και άλλων προϊόντων προσαρμοσμένων για ευαίσθητη επιδερμίδα είναι καλή προσθήκη και απόδειξη της ανησυχίας σας για τους ηλικιωμένους κατοίκους σας. 
 
Είστε έτοιμοι να λάβετε μέτρα για τη βελτίωση της υγιεινής των χεριών στην εγκατάστασή σας μακροχρόνιας περίθαλψης; Ζητήστε από ένα μέλος της ομάδας μας να επικοινωνήσει μαζί σας.
 
 

Προτεινόμενα προϊόντα