Πλύσιμο των χεριών

Βοηθήστε την ομάδα σας στη διατήρηση της καλής υγιεινής των χεριών

Το συχνό και σωστό πλύσιμο των χεριών στον τομέα των υπηρεσιών εστίασης είναι το σημείο εκκίνησης για την προστασία από τη διασταυρούμενη μόλυνση και για την ασφάλεια του προσωπικού και των πελατών σας.


Η ομάδα σας θα πρέπει πάντα να πλένει τα χέρια: 


  • Μετά τη χρήση χώρου υγιεινής
  • Φεύγοντας και επιστρέφοντας στην κουζίνα και τους χώρους προετοιμασίας
  • Μετά την απόρριψη σκουπιδιών 
  • Μετά τη χρήση διαλυμάτων καθαρισμού
  • Μετά την κατανάλωση φαγητού και ποτού, το κάπνισμα ή το μάσημα τσίχλας ή καπνού
  • Μετά τον χειρισμό ωμού κρέατος, πουλερικών ή θαλασσινών
  • Μετά το άγγιγμα του σώματος ή των ρούχων
  • Μετά από φτέρνισμα, βήχα, ή τη χρήση χαρτομάντηλου
  • Μετά την επαφή με χρήματα
  • Κατά την αφαίρεση γαντιών και πριν την εφαρμογή τους

Βεβαιωθείτε ότι οι σταθμοί πλυσίματος των χεριών είναι πάντα εφοδιασμένοι με σαπούνι και χάρτινες χειροπετσέτες. Χρησιμοποιήστε τους παρακάτω πόρους για να εκπαιδεύσετε τον εαυτό σας και την ομάδα σας και να συμπληρώσετε το κουίζ εκπαίδευσης στον Οδηγό υγιεινής των χεριών και προσωπικής υγιεινής για να ελέγξετε τις γνώσεις σας.

Λήψεις