Πρόληψη σήψης

Πρόληψη σήψης

Τα στοιχεία και οι συμβουλές μας είναι σχεδιασμένα για να συνειδητοποιήσετε τη σημασία της υγιεινής των χεριών και φροντίδας τραύματος για την ελάττωση της σήψης.

Σώστε ζωές με την αύξηση της ευαισθητοποίησης σχετικά με την σήψη

Μερικές φορές αναφέρεται λανθασμένα ως δηλητηρίαση του αίματος, η σήψη είναι η απειλητική για τη ζωή αντίδραση του σώματος του ασθενούς σε μία προϋπάρχουσα λοίμωξη. Κάθε χρόνο η σήψη προκαλεί έξι εκατομμύρια θανάτους κατά μέσο όρο σε παγκόσμιο επίπεδο. Είναι η κύρια αιτία θανάτου από λοίμωξη και είναι πιο συχνή από τα εμφράγματα. Στην πραγματικότητα, έχει ανακαλυφθεί ότι η σήψη αποτελεί καθοριστικό παράγοντα για το ένα τρίτο των θανάτων σε νοσοκομεία. Ωστόσο, υπάρχουν τρόποι πρόληψης της σήψης. Το πρώτο σημαντικό βήμα είναι η αύξηση της ευαισθητοποίησης για να σωθούν ζωές.
 

Σκεφτείτε την υγιεινή. Δράστε για να προλάβετε. Φροντίστε τους ασθενείς

Για να βοηθήσει τους επαγγελματίες χώρων υγείας να μειώσουν τις λοιμώξεις και τη σήψη στους ασθενείς, η Tork ανέπτυξε μία έκκληση για δράση σε 3 βήματα που είναι εύκολα στην απομνημόνευση. Σκεφτείτε. Δράστε. Φροντίστε.
 
Σκεφτείτε: Πριν να ασχοληθείτε με το καθημερινό σας πρόγραμμα, σταματήστε και θυμηθείτε τις οδηγίες προληπτικής υγιεινής, όπως τα 5 βήματα του ΠΟΥ για την υγιεινή των χεριών και την μετεγχειρητική φροντίδα τραύματος ή την αντιμικροβιακή πολιτική διαχείρισης της μονάδας σας.
 
Δράστε: Κάντε τα αναγκαία βήματα για να εξασφαλίσετε την συμμόρφωση στην υγιεινή, έτσι ώστε να μειωθεί ο κίνδυνος λοίμωξης και σήψης, όπως να βεβαιωθείτε ότι έχετε απολυμάνει τα χέρια σας πριν και μετά τη φροντίδα ενός ασθενή, τον έλεγχο των τραυμάτων του ασθενούς από μόλυνση ή τον έλεγχο του ιστορικού εμβολιασμού του ασθενούς.
 
Φροντίστε: Μετά την κατάλληλη παρέμβαση, επιστρέψτε στην φροντίδα των ασθενών σας σε ένα ασφαλές περιβάλλον.