Δημιουργούμε μία αειφόρο ζωή εκτός σπιτιού

Σήμερα, τα άτομα περνούν όλο και περισσότερο από τον χρόνο τους σε περιβάλλον εκτός σπιτιού —σε χώρους εργασίας, ξενοδοχεία, σχολεία, εστιατόρια και αεροδρόμια. Αυτό σημαίνει ότι αυξάνεται η απαίτηση για λύσεις που κάνουν τη ζωή εκτός σπιτιού πιο αειφόρο. 
 
Σας βοηθούμε να παρέχετε αειφόρες λύσεις στις επιχειρηματικές σας λειτουργίες, απαντώντας στις ανάγκες και τις απαιτήσεις των πελατών και των καταναλωτών. Αυτό περιλαμβάνει τα πάντα, από τη βελτιωμένη υγεία μέσω καλύτερης υγιεινής, έως πιο αποδοτικές για τους πόρους λύσεις για να μειωθούν τα απόβλητα ή για ένα καλύτερο περιβάλλον εργασίας για τα άτομα καθαρισμού, τους σεφ ή τους επαγγελματίες χώρων υγείας σας.
 
Στην Tork, δεσμευόμαστε να δημιουργήσουμε μία πιο αειφόρο ζωή εκτός σπιτιού. 

 

Πώς να κάνουμε δυνατή μία πιο αειφόρο ζωή εκτός σπιτιού

Η αποστολή μας είναι να αναπτύσσουμε λύσεις που κάνουν τη ζωή εκτός σπιτιού πιο αειφόρο. Η δέσμευσή μας για αειφορία βασίζεται σε αυτούς τους τομείς επιρροής, όπου πιστεύουμε ότι τα προϊόντα και λύσεις μας θα κάνουν τη μεγαλύτερη διαφορά: Ευημερία, περισσότερα με λιγότερα και κυκλικότητα

Ευημερία

Η υγιεινή, η υγεία και η ευημερία είναι στενά συνδεδεμένες. Σε αναπτυσσόμενες χώρες, η πρόσβαση σε καθαρό νερό και οι βελτιωμένες πρακτικές υγιεινής είναι ουσιαστικές για την πρόληψη της εξάπλωσης ασθενειών. Όμως, σε μέρη του κόσμου όπου υπάρχει μικρότερη απειλή, η υγιεινή είναι απαραίτητη για την υγεία και την ευεξία. Σε ξενοδοχεία, εστιατόρια και καφέ, για παράδειγμα, η υγιεινή παίζει βασικό ρόλο στη φήμη, όχι μόνον στην πρόληψη της εξάλειψης ασθενειών από την κουζίνα στους πελάτες, αλλά επίσης στη διατήρηση όλων των περιοχών καθαρών και ευπαρουσίαστων συνεχώς. Σε νοσοκομεία, έως και 70% υγειονομικά σχετιζόμενες λοιμώξεις μπορούν να προληφθούν με βελτιωμένες πρακτικές υγιεινής, και τα βελτιωμένα πρότυπα υγιεινής σε προσχολικές δομές και σχολεία μπορούν να μειώσουν τα ποσοστά απουσίας κατά έως 54%. Μέσω προγραμμάτων κατάρτισης στην υγιεινή, ερευνών και συνεργασιών, είμαστε αφοσιωμένοι στην αναβάθμιση των προτύπων υγιεινής για οποιονδήποτε είναι εκτός σπιτιού.
 
Η εστίασή μας στην ευεξία σημαίνει επίσης ότι αναπτύσσουμε λύσεις για να γίνει η διαχείριση χώρων λιγότερο αγχωτική και κοπιαστική, εισάγοντας για παράδειγμα εργονομικές συσκευές ή συστήματα καθαρισμού που καθοδηγούνται από τα δεδομένα. Και σε βιομηχανικό περιβάλλον, τα πανιά καθαρισμού μας μειώνουν την ανάγκη για διαλυτικά κατά έως 41%.

Περισσότερα με λιγότερα

Η μείωση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων με τη μορφή απορριμμάτων και εκπομπών άνθρακα είναι ένα βασικό μέλημα για όλες τις επιχειρήσεις σήμερα —ανεξαρτήτως τομέα, μεγέθους ή τοποθεσίας. 
 
Παρέχουμε λύσεις που μειώνουν τα απορρίμματα και τις εκπομπές άνθρακα χωρίς να υποβαθμίζεται η ποιότητα. Η μεγαλύτερη απόδοση για λιγότερα χρήματα σημαίνει ότι, επανεξετάζουμε τον τρόπο με τον οποίο σχεδιάζουμε και παράγουμε πράγματα μέσω της αλυσίδας αξίας. Μέσω των Αξιολογήσεων Κύκλου Ζωής (Life Cycle Assessment - LCA), αξιολογούμε συστηματικά τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις που σχετίζονται με όλα τα στάδια της ζωής ενός προϊόντος και βρίσκουμε τρόπους να κάνουμε περισσότερα με λιγότερα χρήματα. Επίσης αναπτύσσουμε λύσεις που μειώνουν την κατανάλωση, όπως τη δοσομέτρηση χαρτοπετσέτας φύλλο-φύλλο.

Κυκλικότητα

Το επόμενο μεγάλο άλμα είναι να διασφαλιστεί ένα βιώσιμο μέλλον που θα περιλαμβάνει την επανεξέταση των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων και της κατανάλωσης. Οι κοινωνίες μετατρέπονται σιγά-σιγά από γραμμικές σε κυκλικές, και αυτό περιλαμβάνει νέα επιχειρηματικά μοντέλα που αφορούν στην υπεύθυνη χρήση πόρων μέσω της νοοτροπίας «σχεδιασμός, μείωση, επαναχρησιμοποίηση και ανακύκλωση».
 
Όσον αφορά την επαγγελματική υγιεινή, η ανακύκλωση αποτελεί μεγαλύτερη πρόκληση λόγω των ζητημάτων ασφαλείας, αλλά υπάρχουν πολλές συνεργασίες ανάμεσα στις επιχειρήσεις και σε εταιρείες διαχείρισης απορριμμάτων που διερευνούν τις δυνατότητες ανακύκλωσης για οτιδήποτε παράγεται. Στην Tork, κάναμε πράξη αυτή την εξέλιξη και δημιουργήσαμε κυκλικές λύσεις για τους πελάτες μας, με το Tork PaperCircle® (στην ΕΕ) και το Closed Loop Recycling (στις ΗΠΑ).

Γνώση, καινοτομίες και συνεργασίες

Δίνουμε αξία στους πελάτες μας εστιάζοντας στη γνώση, τις καινοτομίες και τις συνεργασίες που κάνουν τις επιχειρήσεις τους πιο υγιείς και καλύτερες.
 
Μέσω εις βάθους γνώσης και κατανόησης των τάσεων και των εξελίξεων που επηρεάζουν τους πελάτες μας σε διαφορετικούς τομείς της βιομηχανίας, διασφαλίζουμε ότι είμαστε πάντα ένα βήμα μπροστά. Είτε πρόκειται για ενημέρωση πληροφοριών σχετικά με τις στάσεις των πελατών προς την αειφορία, είτε για την τελευταία έρευνα για τις σχετιζόμενες με την παροχή υγείας λοιμώξεις, είτε για τις τελευταίες τάσεις στην ανακύκλωση, μπορείτε να είστε σίγουροι ότι παρακολουθούμε τις εξελίξεις.
 
Η αειφορία βρίσκεται επίσης στο επίκεντρο των καινοτομιών μας. Με κορυφαίες καινοτομίες, όπως το Tork PaperCircle® —η παγκόσμια πρώτη υπηρεσία ανακύκλωσης για χάρτινες χειροπετσέτες— και το Tork EasyCube® εξοικονομώντας τον χρόνο και την προσπάθεια των πελατών μας, είμαστε στην πρώτη γραμμή του κλάδου μας.
 
Η συνεργασία με τους πελάτες μας είναι το κλειδί για επιτυχημένες και βιώσιμες καινοτομίες και συνεργαζόμαστε μαζί τους καθ' όλη την ανάπτυξη νέων προϊόντων και υπηρεσιών. Μέσω μελετών σε πραγματικό χρόνο, δοκιμές προϊόντων και διεργασιών βελτίωσης, βελτιστοποιούμε τις λύσεις μας ώστε να ανταποκρίνονται στις ανάγκες τους.

Ένας παγκόσμιος ηγέτης στην αειφορία

Η Tork αποτελεί μέρος της παγκόσμιας εταιρείας υγιεινής και υγείας Essity, αναγνωρισμένης ως μιας από τις βιωσιμότερες εταιρείες στον κόσμο. Ένας αριθμός βραβείων και βαθμολογιών αντανακλά την εργασία μας στην αειφορία. Έχουμε μια άρτια εδραιωμένη και ελεγμένη παγκόσμια πολιτική για την προμήθεια πρώτων υλών. Μόνο αειφόρες ίνες από υπεύθυνες πηγές χρησιμοποιούνται στα προϊόντα της Tork.  
 
Διαβάστε εδώ περισσότερα σχετικά με την εργασία και τους στόχους της Essity για την αειφορία: https://www.essity.com/sustainability
 
FocusAreas_elGR.jpg

Εκτύπωση Λήψη