Η ιστορία μας

Η Tork έχει μια υπερήφανη ιστορία καινοτομιών. Από το πρώτο στάδιο με την εμφάνιση των αναλώσιμων πανιών καθαρισμού, στο λογισμικό καθαρισμού μας που καθοδηγείται από δεδομένα, παθιαζόμαστε να βοηθούμε τους πελάτες μας να βελτιώνουν τις επιχειρήσεις τους. Σε στενές συνεργασίες με τους πελάτες μας, έχουμε γίνει παγκόσμιος ηγέτης στην επαγγελματική υγιεινή. Τώρα, θέλουμε να διαμορφώσουμε το μέλλον της επαγγελματικής υγιεινής μαζί σας.
 
 
2008_to_2017.jpg

Από παγκόσμιος ηγέτης σε διαμορφωτής αγοράς

Ως μία καθιερωμένη παγκόσμια εταιρεία, συνεχίζουμε να ενισχύουμε την προσφορά μας με μοναδικές καινοτομίες και να επιταχύνουμε τη συμβολή μας σε μία βιώσιμη κοινωνία. Παρακάτω θα βρείτε μία επιλογή νέων λανσαρισματών και δραστηριοτήτων σε όλη μας την ιστορία.
 
2018
Το 2018, γιορτάζουμε την 50η μας επέτειο! Σε στενές συνεργασίες με τους πελάτες μας, έχουμε γίνει παγκόσμιος ηγέτης στην επαγγελματική υγιεινή. Τώρα, είμαστε έτοιμοι να διαμορφώσουμε το μέλλον της επαγγελματικής υγιεινής!
 
2017
Παρουσίαση του Tork PeakServe®. Η πρώτη κύρια καινοτομία στην αγορά στεγνώματος χεριών για δεκαετίες καθιστά δυνατή μία καλύτερη ροή σε χώρους υγιεινής με μεγάλη συχνότητα επισκεπτών. Μάθετε περισσότερα για το Tork PeakServe.  
 
Παρουσίαση του Tork PaperCircle®. Η πρώτη παγκοσμίως υπηρεσία ανακύκλωσης για χρησιμοποιημένες χάρτινες χειροπετσέτες.
 
2014
Παρουσίαση του Tork EasyCube®. Οι  δοσομετρικες συσκευες με αισθήρες μέτρησης κατανάλωσης  επιτρέπουν στους διαχειριστες εγκαταστάσεων  να γνωρίζουν τι χρειάζεται, πότε και που – αλλάζοντας τη λογική του καθαρισμού.  
 
2010
Παρουσίαση της γραμμής δοσομετρικών συσκευών Tork Performance. Η πρώτη σχεδιασμένη γκάμα δοσομετρικών συσκευών για χάρτινα πανιά καθαρίσματος και πανιά καθαρισμού, βοηθώντας τους εργαζομένους να διατηρούν ένα επαγγελματικό και οργανωμένο χώρο καταστήματος.
 
2009
Παρουσίαση του Tork Easy Handling™. Το εργονομικό σύστημα συσκευασίας απλοποιεί το άνοιγμα, τη μεταφορά και την απόρριψη και ορίζει ένα νέο βιομηχανικό πρότυπο.
 
 
1998_to_2008.jpg

Μία παγκόσμια προσφορά για κάθε τμήμα

Ορίζουμε υψηλότερα πρότυπα για τις δοσομετρικές συσκευές προσθέτοντας νέες λειτουργικότητες και συνεχίζουμε να αναπτυσσόμαστε στις παγκόσμιες αγορές. Αυτή τη δεκαετία γίναμε πραγματικά ένας παγκόσμιος ηγέτης.
 
2007
Η Tork γίνεται μία εταιρεία δισεκατομμυρίων με πωλήσεις σε 70 χώρες παγκοσμίως με τη συγχώνευση των εταιρειών της Βορείου Αμερικής Mainstreet, Coronet και Park Avenue στην Tork. 
 
2003
Παρουσίαση του συστήματος Tork Xpressnap® στη Βόρεια Αμερική. Αλλάζει το παιχνίδι για τη διανομή σε συμβατικές χαρτοπετσέτες, καθώς εγγυάται μείωση χρήσης κατά 25%.
 
2002
Παρουσίαση του QuickDry. Με την τεχνική TAD (με στέγνωμα με αέρα), οι πελάτες μπορούν να στεγνώνουν τα χέρια τους ακόμα πιο γρήγορα με ένα πιο απαλό προϊόν. 
 
 
1988_to_1998.jpg

Χτίζοντας μία εταιρεία-ηγέτη

Χτίζουμε την κατάσταση της εταιρείας-ηγέτη επεκτείνοντας την προσφορά μας και προσθέτοντας καινοτομίες που ορίζουν ένα νέο πρότυπο για την επαγγελματική υγιεινή.  
 
1995
Η Mölnlycke αποκτά την PWA και με αυτή έρχονται και τέσσερις εταιρείες: Apura, Hotel Exclusive, MAP και Amandi. Αποφασίστηκε να τεθεί σε προτεραιότητα η Tork ως η κυρίαρχη εταιρεία επαγγελματικής υγιεινής.
 
1993
Εισαγωγή της γραμμής μεταλλικών δοσομετρικών συσκευών που έχει σχεδιαστεί ώστε να ικανοποιεί τα πιο απαιτητικά περιβάλλοντα. 
 
1992
Η Tork είναι ένας από τους πρώτους κατασκευαστές χαρτιού/χαρτομάντιλου χρησιμοποιώντας την Ανάλυση Κύκλου Ζωής στη διαδικασία Ε&Α.
 
1991
Παρουσίαση της γραμμής δοσομετρικών συσκευών Box 90, που έχει σχεδιαστεί από τον διάσημο σχεδιαστή αυτοκινήτων, τον Giorgetto Giugiaro.
 
 
1978_to_1988.jpg

Συστήματα που κάνουν τη διαφορά

Με τις νέες λύσεις, μπαίνουμε σε νέους χώρους και σε νέες αγορές σε όλο τον κόσμο. 
 
1987
Η Tork γίνεται μία εταιρεία-ηγέτης στην επαγγελματική υγιεινή καθώς η συλλογή της φτάνει τα 500 προϊόντα και εισάγεται ένα λογότυπο Tork.
 
1986
Η Mölnlycke αγοράζει την Edet Bruk mill και αρχίζει να χρησιμοποιεί ανακυκλωμένο χαρτί για αναλώσιμα προϊόντα για πρώτη φορά στην παγκόσμια υγιεινή.
 
1980
Η Tork εισέρχεται στην αγορά των ΗΠΑ και ο Σουηδός παλαιστής βαρέων βαρών Ingemar “Ingo” Johansson εμφανίζεται σε μία εκστρατεία για να προκληθεί αναγνωρισιμότητα της εταιρείας.
 
Δεκαετία 1980
Παρουσίαση της γραμμής δοσομετρικών συσκευών Box 80. Μία πλήρης γκάμα δοσομετρικών συσκευών σε διαφορετικά χρωματικά σχήματα είναι η πρώτη στην αγορά. Η δοσομετρική συσκευή αποτελείται από ημιδιαφανές πλαστικό, βοηθώντας τους πελάτες να κάνουν αναπλήρωση, όταν χρειαστεί.
 
1979
Η Tork μπαίνει στην αρένα των χώρων υγιεινής με ένα πλήρες σύστημα σαπουνιών: η δοσομετρική συσκευή S-Box και μία γκάμα σαπουνιών για διαφορετικές ανάγκες, όπως ‘πολύ ήπιο’, ‘βαρέως τύπου’ και ‘μαλλιά & σώμα’.
 
 
1968_to_1978.jpg

Μία ιστορία καινοτομιών

Η ιστορία της εταιρείας Tork ξεκινά το 1968 με τη δημιουργία του πανιού σκουπίσματος ‘All-Tork’. ‘Torka’ σημαίνει ‘στεγνώνω’ ή ‘σκουπίζω’ στα σουηδικά. 
 
1975
Ο όμιλος SCA αποκτά την Mölnlycke, αλλά διατηρεί την επωνυμία Mölnlycke και αρχίζει να συνεργάζεται σε τεχνικές παραγωγής, Ε&Α και προμήθεια ινών.
 
1973
Παρουσίαση της δοσομετρικής συσκευής M-Box με βάση το σύστημα centrefeed χωρίς μαδρέν. Θα γίνει η πιο χρησιμοποιούμενη δοσομετρική συσκευή στην επαγγελματική υγιεινή για δεκαετίες.
 
1968
Το πανί σκουπίσματος All-Tork παρουσιάζεται ως το πρώτο αναλώσιμο πανί σκουπίσματος που έχει σχεδιαστεί ώστε να αντικατασταθούν τα πανιά. Είναι η αρχή του ταξιδιού καινοτομιών μας που θα ορίσουν νέα πρότυπα στην αγορά επαγγελματικής υγιεινής ξανά και ξανά.

Εκτύπωση Λήψη