Bocuse d'Or: Στην επιδίωξη της νικητήριας συνταγής

Το Bocuse d'Or είναι ο πιο φημισμένος γαστρονομικός διαγωνισμός του κόσμου. Κατά τη διάρκεια του διαγωνισμού, έχεις μόνο μία ευκαιρία και δεν υπάρχει κανένα περιθώριο για λάθη στο κυνήγι για τη νικητήρια συνταγή.

Ο Ørjan Johannesen έχει ένα όνειρο: να είναι ο καλύτερος σεφ στον κόσμο. Κατά την επιδίωξη αυτού του απαιτητικού στόχου, τον περιμένουν μήνες προετοιμασίας. Αλλά πώς μπορεί κανείς να ετοιμαστεί για έναν από τους πιο φημισμένους γαστρονομικούς διαγωνισμούς του κόσμου;
 
Ήδη από την ηλικία των εννέα ετών, ο Ørjan ξεκίνησε να μαγειρεύει στο ξενοδοχείο Bekkjarvik Gjestgiveri όπου και μεγάλωσε. Σήμερα μοιράζει τον χρόνο του ανάμεσα στην κουζίνα του ξενοδοχείου και την κουζίνα εκπαίδευσης για τον διαγωνισμό στο Sandefjord, όπου έχει την έδρα του ο εκπαιδευτής του, Odd Ivar Solvold. Ο Odd Ivar κέρδισε το χάλκινο βραβείο στο Bocuse d'Or το 1997 και έκτοτε καθοδηγεί άλλους Νορβηγούς σεφ στην επιτυχία. Το να γίνεις ο καλύτερος σεφ στον κόσμο δεν είναι κάτι που μπορείς να κάνεις αποκλειστικά μόνος σου. Χρειάζεται ομαδική προσπάθεια και ακριβής προετοιμασία.
 
Στο Bocuse d'Or Europe, 2014, ο Ørjan Johannesen ήρθε τρίτος, εκπληρώνοντας τις προϋποθέσεις για να λάβει μέρος στο γαστρονομικό Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στη Λυών το 2015. Τώρα έρχεται αντιμέτωπος με την πρόκληση για το μέλλον με ηρεμία και με το ίδιο πιστεύω, όπως πάντα: ότι οι αυθεντικές γεύσεις των συστατικών ξεχωρίζουν και οι άνθρωποι λένε «Πω πω, πώς μπορεί κάτι τόσο απλό και μη περίπλοκο να έχει τόσο καλή γεύση;» Ο απλός συνδυασμός της καλής εξυπηρέτησης και του καλού φαγητού είναι αυτό που δημιουργεί την καλύτερη γαστρονομική εμπειρία. Ωστόσο, αυτό που φαίνεται συχνά ως απλό, είναι το πιο περίπλοκο πράγμα.
 
Η Formula 1 των σεφ
 
Εάν το Bocuse d'Or είναι η Formula 1 των σεφ, είναι πραγματικά ένα σενάριο «ή τώρα ή ποτέ». Ένας μεγάλος αριθμός παραγόντων πρέπει να συμπέσει για οποιονδήποτε ώστε να προετοιμαστεί και να διαγωνιστεί για τα μετάλλια στο Bocuse d'Or. Ο Ørjan Johannesen αφιερώνει πολύ χρόνο στις λεπτομέρειες πέρα ​​από τα ίδια τα φαγητά. Οι κανόνες, ο εξοπλισμός και οι συνθήκες υγιεινής πρέπει να είναι υπό απόλυτο έλεγχο. Και προσθέτει «Στον διαγωνισμό στη Λυών, έχω περιορισμένο χρόνο στη διάθεσή μου και εξαρτώμαι από την τακτοποίηση και καθαριότητα όλων των πραγμάτων σε κάθε στιγμή. Η καλή υγιεινή είναι κρίσιμος παράγοντας.» Έχεις μία ευκαιρία για την επιτυχία όταν ανταγωνίζεσαι τους καλύτερους σεφ στον κόσμο και η παραμικρή λεπτομέρεια μπορεί να έχει το μεγαλύτερο αντίκτυπο.
 
Ο Ørjan χρησιμοποιεί τα πανιά Tork Low Lint Cleaning Cloths για να βεβαιωθεί ότι κάθε μέρος του ασημένιου πιάτου φαίνεται τέλειο για την τελική παρουσίαση. Στο Bocuse d'Or, τα πάντα πρέπει να είναι άψογα. Όχι δακτυλικά αποτυπώματα ή μουτζούρες και εξίσου σημαντικό είναι το εξής: όχι ακούσιες σταγόνες σάλτσας ή ακατάστατη προσθήκη μπαχαρικών. Για αυτό το είδος της τελειότητας, τα πανιά Tork Low Lint Cleaning Cloth γυαλίζουν χωρίς να αφήνουν κατάλοιπα από χνούδι, είναι εγκεκριμένα για επαφή με τρόφιμα και απορροφούν γρήγορα τα λίπη.
 
 
Αυτό το άρθρο γράφτηκε πριν από την έκδοση του 2015 του Bocuse d'Or. Και μαντέψτε. Κέρδισε.

Αυτά τα πανιά καθαρισμού, θα τα χρησιμοποιήσω σίγουρα στο Bocuse d'Or.

Ørjan Johannesen

Νικητής του Bocuse d'Or 2015